Santasaari ,Kangasala

 "Santasaari sijaitsee Vesijärvellä, ja sinne on mahdollista saapua kesällä veneellä tai meloen sekä talvella jäitä ja jäälatuja pitkin olosuhteiden niin salliessa.Virkistysalue sijaitsee Santasaaren Pikonlinnan puoleisessa eteläkärjessä. Kesällä rantautumaan pääsee uuden laiturin kautta." Visit kangasala



Päiväretki Santasaareen. Auto jätettiin pikonlinnalle ja lähdettiin tarpomaan jään yli kohti Santasaarea. Paikasta en ollut koskaan kuullut ennen kuin törmäsin siihen jossain Facebookin retkeily aiheisella sivustolla. 

Iso risti komeilee niemekärjessä joten saari on helposti tunnistettavissa. Saarella on aikoinaan pidetty ilmeisesti seurakunnan leirejä. En tiedä pidetäänkö nykyään vai toimiiko vain virkistyspaikkana. Päärakennus on ainakin palanut maantasalle mutta muutama hökkeli siellä vielä seisoi.


Matka pikonlinnalta jään yli on lyhyt,mutta sinä päivänä kun me olimme liikkeellä oli aika jäätävä tuuli ja se hieman hidasti kulkemista. 



Santasaareen pääsee myös hiihmällä jäälatua pitkin. Se näyttikin olevan hiihtäjien suosiossa. Paikalla oli paljon hiihtäjiä

Lähellä laturia komeili kotalaavu. Joka tällä kertaa oli aika täynnä niin päätimme tehdä tulet viereiselle tulipaikalle.


Evääksi makkaraa ja suklaa munia. Hyvä kohde lapsiperheille  ainakin näin talvella.




-M



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikinsaari

Personkolo

Pappilan laavu ja Pitkänniemen vanha hautausmaa