Katajajärven laavu

 Tänään startattiin pyörillä laavulle. Katajajärven laavu sijaitsee Kangasalla Kaarinanpolun varrella



Laavulle pääsee myös Olkahisesta Ojalan kyläntietä pitkin. Autolla melkein perille. Osan matkaa joutuu lopusta kävelemään metsätietä ja lopussa metsäpolkua. Polkupyörällä pääsee metsätien päähän saakka.

Tie on mäkinen joten osan matkaa saa talutella.

Lähdettiin polkemaan Ojalankylän tietä ja siitä Lamminrahkantielle. Sitten käännyttiin vasemmalle Teljontielle. Teljontien saa mennäkin loppuun asti ja pyörät jätettiin tien päähän. 





Sen jälkeen vasemmalle lähtee metsäpolku. Nyt siellä oli tehty jonkin sorttista hakkuuta mutta polku erottui hyvin. Tätä polkua  kävellään sähkölinjojen alitse polkujen risteykseen saakka ja siitä sitten vasemmalle pitkospuita kohti. Näitä polkuja eikä reittejä mitä me mentiin ei ole mitenkään merkitty. Merkit alkavat vasta pitkospuilta koska ne yhdistyvät Kaarinanpolkuun.











Katajajärven laavulla on tulenteko paikka. Nyt oli jopa kaksi( viimeksi kun kävin oli vain yksi). Puucee löytyy myös. Puitakin oli hyvin jäljellä. Laavun edessä oleva nuotiopaikka oli tosin melkein veden saartama.






Syötiin vähän eväitä ja lähdettiin takaisin päin kohti pyöriä.Käveltiin hissukseen ja ihasteltiin hanhia ja joutsenia jotka lentelivät yläpuolella. Takaisin meno matkalla pienempi nukahti. Tyttöä vielä hymyilytti vaikka matkaa oli taitettu jo lähes 8km.😁🌲




-M

Lisää:

https://lastenkanssapihalla.blogspot.com/2021/11/uudistunut-katajajarven-taukopaikka.html?m=














Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rapolanharjun muinaislinna ja Voipaalan kartano

Valkeakoski: riippusiltojen lenkki